New Zealand ‘Supir’ Services

Insya Allah….aku dan wife sekali lagi akan ke New Zealand bagi membawa sepupu wife aku sekeluarga tapi trip kali ni lebih kepada menjadi ‘Supir’ dan ‘tourist guide’. Aku tak kisah jadi apa pun janji dapat kembali ke NZ. Oleh kerana trip dan tugas kali ni agak mencabar dan berat, aku kena study betul-betul semua perkara …

Lelaki Melayu Terakhir Di Cameroon

Assalamualaikum….yang pasti aku bukan salah seorang daripada gambar di atas. Kalau korang pernah baca blog aku yang bertajuk ‘Ke mana dah???’ mesti korang tau yang aku dah pernah sampai di Cameroon tapi atas urusan kerja. Fakta menarik berkaitan Cameroon adalah “sesiapa yang boleh memandu di Cameroon pasti boleh memandu di Negara lain” sebab apa? dari …

Attention All Passengers:NZ New Rules!!!

Kerajaan New Zealand akan melaksanakan peraturan baru atau NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) kepada para pengunjung daripada beberapa buah Negara termasuk Malaysia yang berhasrat untuk melancong ke NZ atau ‘transit’ di NZ berkuatkuasa pada 1 Oktober 2019. Sehubungan itu, sekiranya korang berhajat ke NZ terutamanya Musim ‘Summer‘ atau bulan Disember ni, korang WAJIB membuat …

Tetamu Dari Amsterdam

Assalamulaikum…. hari ni baru la kehidupan kembali normal berbanding 4 hari sebelumnya kerana aku telah berjaya menyelesaikan tugasan baru sebagai Pak Supir bagi family angkat kami yang datang bercuti ke KL. Alhamdulillah! bertambah lagi keluarga dan hubungan silalturrahim di antara kami semua. Aku dan isteri pernah menjejakkan kaki ke Amsterdam dan di sana kami berkenalan. …

Hua Hin, Golf Travel

Hua Hin, Thailand memang terkenal kepada para Golfer khususnya golfer dari Malaysia. So trip kali ni, bukan jer jenjalan makan angin tapi sesambil bergolop di Hua Hin, Thailand sempena adik ipar aku yang baru kahwin dan diorang nak Honeymoon. Aku dengan wife pulak sibuk nak follow termasuk dengan X-Boss aku dan isterinya hahahaha! Kami pun …